Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کارشناسان سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در سال 1395 با مراجعه‌ای که به نخبگان و کارشناسان قرآنی داشتند، به این نتیجه رسیدند که گروهی تحت عنوان گروه پژوهشی قرآن و علوم تربیتی تشکیل شود. طرح‌ریزی اولیه تشکیل گروه در سال 95 و در نهایت موافقت کلی این مرکز در مرداد ماه 1396 اخذ و به طور رسمی شروع به فعالیت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت این مرکز در راستای تحقق اهداف و سياست‌هاي جهاددانشگاهي و به منظور بهره‌وري بيشتر از امكانات و دستاوردهاي پژوهشي و كاربردي نمودن اين فعاليت‌ها است.

 اهداف و موضوع فعاليت‌هاي گروه

كمك به گسترش فرهنگ بهره‌گيري از قرآن و ظرفیت های موجود آن در فعاليت‌هاي علمي در سطح جامعه علمي كشور و به طور خاص در حوزه علوم تربیتی همكاري علمي - پژوهشي با دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي معتبر داخل و خارج از کشور براي تبادل تجربيات و دستيابي به دانش ارائه ايده‌ها، طرحها و راهبردهاي اثر بخش علمي و ظرفيت سازي در حوزه قرآن و علوم تربیتی شناخت نيازهاي و خلاء های پژوهشی موجود در حوزه قرآن و علوم تربیتی و كمك به رفع نيازهاي تحقيقاتی در این بخش‌ها انجام پژوهشهاي داراي سرشت و سوي میان رشته ای در حوزه قرآن و علوم تربیتی تدوین و انتشار مقالات علمی در حوزه قرآن و علوم تربیتی چاپ کتاب با محوریت قرآن و علوم تربیتی ارائه مشاوره به علاقمندان دانشجویان و محققان در حوزه مطالعات قرآن و علوم تربیتی و مطالعات میان رشته ای برگزاري كارگاه هاي آموزشي و نشست های علمی در حوزه قرآن و علوم تربیتی

 با توجه به اهداف بیان شده می توان گفت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در این گروه پژوهشی به دنبال آن است تا از طریق مطالعات میان رشته ای بین دو رشته علوم تربیتی و معارف قرآن کریم با التزام و تعهد به اقتضائات مطالعاتی در حوزه قرآن کریم رشته علوم تربیتی را در ابعاد مختلف بر اساس و مبنای معارف قرآن کریم مورد پژوهش قراردهد.

در این راستا مرکز مطالعات میان رشته‌ای طی یکسال اخیر موفق به اخذ دو پروژه از وزارت علوم شده است که در جدول زیر به طور خلاصه آمده و در ادامه به توضیحاتی در خصوص هریک اشاره شده است.

جدول(1) طرح های در حال اجرا

عناوین طرح ها

آسیب شناسی برونداد آموزش قرآن در مدارس ابتدایی ایران و ارائه راهکارهایی به منظور ارتقای این آموزشها

تعیین راهبردهای ارتقای بهره‌وری آموزش عمومی قرآن

طرح آسیب‌شناسی برونداد آموزش قرآن در مدارس ابتدایی ایران و ارائه راهکارهایی به منظور ارتقای این آموزش‌ها

پژوهش حاضر بنا دارد تا با توجه مطالعات و بررسی های صورت گرفته که حاکی از عدم هماهنگی بین اهداف آموزش قرآن با نیازهای دانش­آموزان است به شناسایی آسیب­های مربوط به برونداد برنامه­های آموزش قرآن در مدارس ابتدایی شهر تهران پرداخته و بر اساس نتایجی که بدست خوآهد آمد، راهکارهایی اجرایی در جهت غلبه بر این آسیب­ها و رفع آن­ها ارائه نماید.

طرح تعیین راهبردهای ارتقای بهره‌وری آموزش عمومی قرآن

در این طرح سعی شده تا با توجه به رسالت نظام آموزش عمومی قرآن؛ که همانا ایجاد توانایی روخوانی همراه با فهم و تدبر در قرآن و بهره‌گیری مردم از تعالیم قرآن در زندگی است، که شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای دستیابی به این رسالت 9 هدف را مصوب نموده که عبارتند از 1. تقویت ایمان و گرایش به قرآن و عترت 2. توانایی خواندن قرآن کریم 3. درک معنای آیات قرآن کریم 4. توانایی و التزام به تدبر در آیات قرآن کریم 5. حفظ قرآن کریم 6.  انس با قرآن کریم 7. آشنایی با علوم و معارف قرآن کریم 8. توانایی استفاده از قرآن کریم 9. تبعیت از قرآن و عترت؛ در راستای ارتقای بهروری در نظام آموزشی در این اهداف 9گانه به ارائه راهبرد بپردازد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۰۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه رویان، دکتر مسعود وثوق، مدیر گروه پژوهشی پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان با حضور در برنامه تلویزیونی «چرخ» به مرور دستاوردهای پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در زمینه پزشکی بازساختی و ژن درمانی، پیشینه ژن درمانی، خاموش‌سازی ژن‌ها و تأثیر هوش مصنوعی بر ژن درمانی و سرمایه‌گذاری در این حوزه پرداخت.

در این برنامه دکتر مسعود وثوق به زبانی ساده و شیوا مفاهیم پیچیده حوزه پزشکی بازساختی و ژن درمانی را تشریح کرد و گفت: اکنون ژن درمانی و پزشکی ترمیمی نقطه عطفی در تاریخ پزشکی جهان است؛ چرا که زمانی متصور بودیم برای بیماری‌های ژنتیکی درمانی وجود ندارد اما امروزه تحقیقات نشان داده توانمندی درمان برای بیماری‌هایی مانند تالاسمی و دیستروفی عضلانی وجود دارد.

وی در ادامه گفت: یک شرکت با حدود هفتاد نفر پرسنل پژوهشگر و تحصیل کرده در حوزه پزشکی بازساختی و ژن درمانی می‌تواند به اندازه فروش نفت خام خیلی از کشورها درآمد کسب کند که کاملاً با درآمد نفتی برابری می‌کند و ما امروز از نظر نیروی انسانی مستعدترین و پویاترین پژوهشگران را حداقل در منطقه خاورمیانه داریم که نیازمند بررسی و سرمایه‌گذاری است.

مدیر گروه پژوهشی پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: ایران نیز باید بیشتر در این حوزه سرمایه‌گذاری کند؛ چرا که با سرعت سرسام آوری در حال سالمند شدن هستیم و می‌طلبد تا سیاستگذاران و سرمایه گذاران در این حوزه پزشکی – درمانی ورود پیدا کنند. البته بخش خصوصی تا حدودی فعالیت در این زمینه را شروع کرده اما هنوز نیاز داریم تا در این حوزه به صورت کلان تصمیم گیری و سرمایه‌گذاری شود.

کد خبر 6094154 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • آشنایی با خانم معلم نخبه پژوهشی دامغانی
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی
  • نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در زنجان
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • اعلام حوزه‌های آزمون مرحله اول اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • رقابت ۶۰۰ محصل استان در مسابقات قرآن
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث